onsdag den 7. juli 2010

Lav selv: Citronfromage med citron is LIGHT

Citronfromage med citron is LIGHT

Citronfromage LIGHT:
Du skal bruge:

4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
85 g sukker
saft og revet skal af 1 stor økologisk citron
4 pasteuriserede æggehvider
1 dl piskefløde

Sådan gør du:

Læg husblasen i blød i koldt vand.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk creme. Tilsæt revet citronskal.

Tryk vandet fra/af husblasen og smelt det i en lille skål over vandbad. Afkøl husblasen med citronsaften. Hæld den ned i æggemassen under piskning.
Sæt fromagen i køleskabet indtil den er så stiv at den ikke løber ud.

Pisk æggehvider meget stive.

Pisk fløde til flødeskum.

Vend æggehviderne i fromagen og derefter flødeskummet med let hånd.

Sættes koldt minimum 1 time før servering.

Der er nok til 6 portioner.

Citron is:
Opskriften er den samme som tidligere vist under yoghurt is, blot med tilsat saft og revet skal fra 1 økologisk citron.


Server citronfromagen med en kugle citron is på toppen og pynt med en lille klat flødeskum og et mynteblad.



OBS! Man kan næsten blive afhængig af det

tirsdag den 6. juli 2010

Lav selv: Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft


Du skal bruge:
Hyldeblomster
Vand
Sukker
Økologiske citroner

Til en portion på 1 liter, bruges der 20-25 blomster, 1 liter vand, 500 g sukker, 3 økologiske citroner. Ønskes der flere liter ganges der bare op.

Sådan gør du:
Knæk de største stilke fra hyldeblomsterne og put dem i en balje.

Skær citronerne i skiver og læg dem over hyldeblomsterne.

Hæld vand og sukker i en gryde og varm op indtil sukkeret er smeltet.

Hæld sukkervandet over i baljen og rør lidt rundt.

Lad baljen stå i køleskabet i 3-4 dage så vandet rigtig kan suge al hyldeblomsternes smag til sig, rør gerne rundt i det et par gange mens det står i køleskabet, det hjælper processen.


(Billedetekst: Blomsterne bliver brune i det når de har ligget i sukkervandet, det er helt normalt!)

Si drikken igennem et viskestykke, gerne et par gange, så der hverken kommer blomster eller smådyr med i den endelige drik.

Hæld drikken på atamon skyllede flasker.

Tip 1: Sukker: Det smager godt hvis man blander rørsukker og almindeligt hvidt sukker
Tip 2: Hyldeblomster: Det er bedst hvis du plukker dem et sted hvor de ikke står lige ud til vejen, gerne i skov, mose eller lignende.
Tip 3: Citroner: Gå ikke på kompromis med citronerne. Hvis man bruger færre citroner bliver drikken meget sød og nærmest udrikkelig.

OBS! Man kan næsten blive afhængig af det