onsdag den 23. februar 2011

Lækker kage, mums mums

I dag valgte jeg at ville forkæle min klasse med lidt kage. Vi skulle først møde 12.20 og så havde jeg da lige lidt tid til at bage en kage i morges..


Og det var nemlig en TUC nøddekage jeg havde lavet dem, og mums, det var lige sagen!

Ingredienser:

35 Tuc salt kiks, svarer til en stor pakke eller 1½ af de små.
350 g sukker
50 g hakket chokolade
200 g finthakkede hasselnødder (Jeg brugte 80 g hasselnødder og resten paranødder da jeg ikke havde de andre liggende)
3 tsk vaniljesukker
7 æggehvider

Kiksene knases og blandes med de andre tørre ingredienser. Hviderne piskes stive og vendesmed det tørre.
Dejen hældes i en velsmurt springform og bages i 40 minutter ved 175 grader.

Kan serveres med eventuelt frugt, vaniljeis eller blot lidt vanilje rørt cremefraiche. I min klasse blev den serveret uden noget til, og det var altså også helt okay!

- På trods af at kagen består af meget salte iks smager den slet ikke spor af salt, og jeg må indrømme da min mor sagde jeg skulle prøve at bage den kage, var jeg lidt skeptisk. Men det er helt sikkert en jeg vil bage igen.

tirsdag den 22. februar 2011

Lidt legetøj til Otto + kærlig hilsen til kæresten

Jeg skulle egentlig have lavet en patchwork bold, men jeg lavede den med sekskanter, og den skulle jo ha været med femkanter :)

Så Otto har fået nyt legetøj, og han er allerede rigtig glad for det.


Og så skulle min dejlige kæreste da lige have en lille hilsen på det fine postkort jeg fandt som reklamerede for store bagedag :)
Altså, han fik det bare da jeg kom hjem, jeg sendte det ikke, men han blev da glad alligevel :)

Second hand og husflidsmarked

Second hand og husflidsmarked i Nørrebro hallens multihal d. 9 April, 10.30 - 16.30




Jeg kommer, gør du?

Se facebook for yderligere indformation, tryk her.

Et lille rødhætte slag...

Eller sjælevarmer, eller kappe, eller hvad man nu kalder det?

Jeg har i hvert fald strikket det, lang tid før jul, men først fået sat et bindebånd i nu, som faktisk stammer fra en julegave fra vero moda :)


Og så var jeg på rov i Søstrene Grene, det du skal lægge mærke til er det fine armbånd med filtkugler, det er super simpelt, men jeg syntes bare det giver så dejligt meget farve i hverdagen med sådan et lille finurligt armbånd.

Plastrene er også fra Søstrene Grene, men det er en anden historie.. Jeg ved godt at de er til børn, men de er da meget søde, og er det ikke okay hvis man bare er et.. voksent legebarn?
(Min kæreste havde slebet vores knive og det tænkte jeg ikke lige over da jeg skulle skære mig en bolle, og hov, den skar lige lidt hurtigere igennem bollen end normalt. Av!)

søndag den 20. februar 2011

Weekendens kreationer

I weekenden her har jeg kreeret flere små ting, men deriblandt en bordløber og en lille hårelastik.. Jeg har også lavet en halskæde, et armbånd og en lille uro, alt sammen med små filtkugler, men det har jeg endnu ikke fået tager billeder af :)


En bordløber af forskellige rester...


En lille hårelastik lavet af to rosetter og en gammel knap, til min mor :)

Derudover har jeg også været på biblioteket.. Jeg har jo sat mig for at jeg skal lære at hækle. Så jeg har lånt en masse forskellige bøger omkring det fordi jeg tænkte så måtte der jo være nogle illustrationer jeg kunne finde ud af.. Og det har da også gået meget godt, jeg er hæklet i 5 timer idag!!! Hvad det bliver til må i se på et andet tidspunkt, hvis jeg tør vise det frem :)

fredag den 18. februar 2011

Et kludetæppe!

Mit nyeste projekt var at sy et kluddetæppe, og ja.. Det er blevet et rigtig kludetæppe for jeg var altså ikke lige så præcis med de syninger der, eftersom det også var mit første af slagsen.. Men jeg syntes faktisk alligevel at det endte meget godt ud :) .. Men næste gang tror jeg altså jeg bruger nogle papstykker og syr i hånden i stedet.


Stoffet er nogle rester som jeg købte i Ikea.. Man kunne få 15 stykker rest for 50 kroner, og til tæppets firkanter har jeg brugt 3 af de 15 stykker.. Det beige stof uden om er også et rest stykke, dog fra stof 2000 til 35 kr, hvor der stadig er meget tilbage af..
Nu mangler jeg bare at sy en bagside på, og så glæder jeg mig ellers til at skulle varme mig under det.

Ha' en dejlig weekend, og vi skrives jo nok ved ;)

Lidt hjemmeavl..

Jeg har plantet hvidløg og sået stedmoderblomster i min vindueskarm.. Så er det bare at vente.. og lidt karse, men den går det lidt hurtigere med :)


Hvidløgene plantes ved at man skiller et hvidløg ad i fed, og stopper et fed 3 cm ned i jorden, med god afstand. Måden hvorpå det vokser er ved at der opstår nye fed rundt om "moder"-fedet og løgene tages op om efteråret når bladende bliver gule.
Selvfølgelig kommer der ikke mange hvidløg ud af en vindueskarm men jeg syntes bare det er så hyggeligt og livsbekræftende når man kan høste noget man selv har sået og passet hele året :)

Hvorfor er hvidløg så godt?
- Ja det skal jeg fortælle dig.

For det første så skærper den appetitten, den regulerer bodtryk, skubber på affaldsstofferne i kroppen og sikrer bedre blodgennemstørmning.
Derudover er der gamle husråd som siger at det kan bruges med børneorm hvis man findeler fedene, koger dem i mælk og søder med honning.
Man kan presse hvidløg og røre det med olivenolie og det er godt mod ligtorne og sidst men ikke mindst kan en kop varm mælk med hvidløg drikkes hvis man ikke kan sove, fordi at det virker søvndyssende.

Hviløgs stærke lugt skyldes en svovlholdig olie som hedder allicin, som har en bakteriedræbende effekt.

I haven er hvidløg også godt, da det på grund af dens stærke lugt holder skadedyr væk. Så sæt for eksempel hvidløg ved siden af roserne og de slipper for bladlus.

Information fra: Krydderurter af Annemette Olesen

torsdag den 17. februar 2011

Nybagte gulerodsbrud lige fra morgenstunden af!

Dagen i dag startede jeg med at bage nogle lækre gulerodsbrud, det var første gang jeg prøvede opskriften, og de blev super lækre!


Du skal bruge:

50 g gær
5 dl lunkent vand
75 g sukker
15 g salt
2½ spsk olie
1,1 kg mel

endvidere:
2 æg
4 groft revne gulerødder
100 g hakkede hasselnødder (Andre nødder eller kerner kan også bruges!)

Gæren røres ud i vandet. Sukker, salt og olie tilsættes. Melen æltes i, lidt af gangen indtil dejen er glat og smidig.
Dejen vendes ud på bordet og der laves en fordybning i midten hvor æg, gulerødder og nødderne lægges.

Dejen skal skæres for at man opnår den rigtige "brud"-effekt, altså tager man en stor kniv i den ene hånd og skærer løs på dejen mens man med den anden hånd kan hjælpe lidt til at man får skåret over alt. Selvom det virker uoverskueligt tager det faktisk ikke lang tid før den rigtige konsistens opnåes.
Dejen skal nu hæve i en time.

Umiddelbart siger opskriften at der skal være til 12 brud, men eftersom de hæver syntes jeg faktisk godt at der kan komme lidt flere ud af det. Det er helt op til en selv, alt efter hvor store man vil have dem.

Dejen deles og lægges på bagepapir/bageplader og hæver yderligere 30 minutter.

De skal herefter bages i omkring 15 minutter ved 200 grader.

Obs! De er altså virkelig lækre!

tirsdag den 15. februar 2011

Byd foråret velkommen indenfor! + sorte ris

En lille simpel idé til at byde foråret velkommen indenfor, og med dette billede vil jeg ønske jer alle en rigtig dejlig dag! (Selvom det er blæsende koldt og bidende udenfor)


Potterne er fra ikea og den gamle varmedunk har jeg fundet på et loppemarked :)

Sorte ris:

Mhm, jeg er blevet helt tosset med sorte ris!

Så her kommer en lille inspirations-idé til aftensmaden: Wok med hvidkål, løg, hakket svinekød, sorte ris og karry.

Det er meget simpelt:

Kog de sorte ris. De skal koge i 40 minutter, og det er vigtigt for at det bliver en succes at de får lov at koge den tid de skal, med godt med vand, sådan at de blive møre. Ellers kan det godt blive en trist fornemmelse i munden.

Varm wokgryden op med olie, svits løgene sammen med godt med karry. Brun kødet sammen med løgene, tilsæt hvidkål og lad det stå og simre indtil kålen er blevet lidt blødere og blank. Smag til med salt og peber.
Lige inden du er færdig, bland de sorte ris i og drys med ekstra karry før servering.

Undskyld billedet, det ser ikke lige så godt ud som det var i virkeligheden!

mandag den 14. februar 2011

Hjemmelavede burgerboller, en succes ved middagsbordet!

Som tidligere lovet, vil jeg komme med en opskrift på hjemmelavede brugerboller..

De var fantastiske, og mine kæreste udbrød ved middagsbordet; "Ej, vil du ikke lave de her boller hver gang vi skal have burger?".

Jeg har desværre ingen billeder for de er allesammen spist!

Opskriften har jeg fundet i Gyldendals store kogebog og så lavet lidt om på den.

Sesam burgerboller:
(opskiften siger umiddelbart 20 stk, men jeg fik det kun til 8 stk, da jeg gerne ville have lidt størrelse på dem)

50 g gær
3 dl vand
25 g smør
½ tsk salt
150 g grahamsmel
50 g rugmel
250 g hvedemel

æg og sesamfrø til pensling

Gæren smuldres og røres ud i 1 dl vand. Smøret smeltes og de resterende 2 dl vand hældes ved og lunes sammen med smøret.
Væsken hældes over gæren og salt, grahamsmel og rugmel røres i.
Hvedemelet tilsættes af flere omgange og dejen æltes blank og smidig.

Der drysses lidt mel over dejen og den dækkes til og stilles til hævning i ca 40. minutter.

Dejen æltes, formes til boller og lægges på bageplade med papir.

Bollerne skal efterhæve ca. 30 minutter før de pensles med æg og drysses med sesamfrø.
Bollerne bages ved 250 grader på midterste ovnrille i ca. 10 minutter.

Obs! Det vigtigt at holde øje med bollerne, så de ikke får for meget. Da de bages ved så høj temperatur kan "skallen" godt blive hård.

Bon appetit!

Chai-the hjemme i stuen :)

Jeg fortæller dig her en lille lækker opskrift på den lækreste chai-the, bedre end den på baresso.

Den består af to dele, en chai sirup ala Therese Jessing og varm mælk, gerne med skum!

Chai-sirup:

10 hele kardemommefrø (Da jeg ikke kunne få det i irma, brugte jeg i stedet en teske fuld stødt kardemomme)
10 hele nelliker
10 hele allehånde (Da jeg ikke kunne få det i irma, brugte jeg i stedet en teske fuld stødt allehånde)
1/4 hel muskatnød (Jeg brugte igen stødt)
25 cm kanelstang
5 stjerneanis
2 spsk earl grey the
200 g muscovadosukker
5 dl vand

Krydderierne ristes på panden for at hive smagen frem, herefters mortes de.

Vand, sukker og krydderier koges op og simrer i 15 minutter. Herefter tilsættes theen og det simrer videre i 5-7 minutter.

Siruppen sigtes, så den bliver helt klar uden krydderier og the.
Den skal nu varmes videre op, gerne i op til en halv time, sådan at den bliver tykkere i konsistensen.

Siruppen hældes på glas og opbevares ved stue temperatur.

Chai-the:
1 krus

Mælk varmes i microbølgeovn eller i mælkeskummer og der tilsættes 1 spsk sirup, der røres og til sidst drysses der med kanel på toppen.


Det smager super godt og man fornemmer en dejlig café stemning hjemme i sofaen :)

lørdag den 12. februar 2011

Ciabatta brød, mums!

Her kommer lige en lille opskrift på hjemmebagte ciabatta brød, og mums de er lækre! (2 stk)



Fordej:
150 g hvedemel
15 g gær
2 dl håndvarmt vand

Dej:
2½ dl håndvarmt vand
1½ tsk salt
½ dl olivenolie
500 g italiensk hvedemel (tipo 00) eller pizzamel

Dejen laves af to omgange;
Fordejen røres sammen og stilles tildækket i 10-12 timer

Rør vand, salt og olivenolie i fordejen. Tilsæt mel og ælt dejen på maskine eller med melede hænder.

Dejen er meget meget elastisk og blød og klistrer rigtig meget men sådan skal den være!

Lad den nu hæve i 2 timer.

Del dejen i to og hæld den så ud på bagepapir, der kan godt lægge to på en bageplade hvis man upper sig lidt. Det kan være nemmest hvis dejen deles mens den ligger i skålen.

Brødene til efterhæve lunt og tildækket i 30-45 minutter.

Sigt lidt mel over og sæt brødene på midterste rille i en forvarmet ovn i 30-35 minutter på 225 grader.


OBS! Det er virkelig en opskrift jeg kan anbefale, det smager super godt!


Opskriften er fra "Gyldendals store kogebog"

fredag den 11. februar 2011

Sorry!

Undskyld at jeg ikke har skrevet længe.. Det er faktisk ret så meget for dårligt! Men jeg vil ikke komme med nogle dårlige undskyldninger, jeg har bare været doven!

Dog vil jeg fortælle jer at i denne uge har jeg bagt chokolade cookies, burgerboller, morgenboller med birkes og i dag skal jeg bage ciabattabrød..

Og alt sammen får i opskriften på når jeg liiige får taget mig sammen ;)

og en lille opdatering på tidligere indlæg: jeg er stadig ikke kommet videre med at strikke de forbandede strømper! AH!