onsdag den 6. november 2013

Flødeboller

Okay, jeg kan jo ligeså godt starte med at erkende - og jeg har sikkert sagt det før, jeg har en svaghed for ... alt, hvad der er sødt.

Og hvis der også er chokolade indblandet - så regn med mig, jeg er med! Hele vejen - all in, om man så må sige.

Så da min kæreste spurgte om vi skulle lave flødeboller sammen, så selvom jeg var træt, kunne jeg jo alligevel ikke modstå fristelsen.


Vi blev fra start enige om at det var dumt at lave en stor portion på 30 flødeboller, for igen - erkendelse - vi vidste jo godt, at så ville vi også spise 30 flødeboller... I stedet lavede vi opskriften om til 8 flødeboller, og det er nok det mindste man kan lave, for at det hele kommer til at fungere...

Vi tog udgangspunkt i denne opskrift, men i får her opskriften på hvordan vi lavede dem, hvis nu i også kun vil lave 8 styks'.

80 g. sukker
27 g. vand
40 g past. æggehvider
150 g. chokolade
Lidt marcipan eller kiks, vafler, nøddemarengs - du bestemmer - til bund

Vi brugte marcipan - hvis du også gør det, så start med at skære otte skiver, vel ca. i 5-8 mm tykkelse, og tryk den lidt ud, og form så de er runde. Bag dem i forvarmet ovn i 5-8 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af på rist mens du går videre med resten.

Sukkeret og vandet kommes i gryde og koges op, når alt sukkeret er smeltet skal det koge i 2 minutter og så af.

Æggehviderne piskes let stive og sukkerlagen tilsættes langsomt. Herefter skal der piskes i ca. 15 minutter og skummet skal blive så stift at selvom man bevæger skålen - sågar på hovedet, så rør skummet sig ikke.

Sæt bundene på en bageplade med bagepapir, igen, og put skummet i en sprøjtepose med tyl og sprøjt skummet ud på de 8 bunde.
Bag bundene med skummet på i ovnen, forvarmet 180 grader, i 5-8 minutter. Man må gerne lige ane at de bliver gyldne, men endelig ikke brune.

Lad dem køle af mens du smelter chokoladen.

I alle flødebolleopskrifter jeg nogensinde har set, er det altid alt for lidt chokolade der angives, men her skriver jeg nøjagtig hvad jeg har brugt.

Jeg putter også lidt olie, ca. 2 teskeer, i chokoladen når den er smeltet, for så er det lidt nemmere at komme chokoladen på, men jeg ved ikke om det gør noget for tempereringen af chokolade - jeg er dog lidt ligeglad for jeg kan alligevel ikke finde helt ud af det der tempererings-halløj.

Når chokoladen er smeltet og klar sætter jeg en flødebolle af gangen, på en gaffel som jeg holder hen over min skål med chokolade, og bruger med den anden hånd en ske, til at hælde chokoladen hen over flødebollen. På den måde behøves jeg ikke smelte ekstra meget chokolade for at kunne dyppe flødebollen helt ned.
Når chokoladen dækker over hele flødebollen, kører jeg ligeså stille gaflen hen over skålens kant, sådan at overskydende chokolade bliver i skålen, og sætter flødebollen på bagepapir til tørring.

Jeg syntes personligt at flødebollen skal være helt kold, så de ryger i køleskabet når jeg har lavet dem alle, og så går det også lidt hurtigere før man kan spise dem ;-)

Prøv dem, det er slet ikke så svært, og det smager fantastisk!A recipe for "flødeboller" - which is like chocolate covered marshmellow - but more fluffy, on marzipan.
Very delicious! Try google translate or find the original recipe here.


xoxo. Julie

5 kommentarer:

 1. Ih, tusind tak Julie!!
  Jeg har faktisk købt ind til at lave flødeboller for flere uger siden, men ikke rigtig kunne tage mig sammen fordi det føles som sådan et omfattende projekt! Men du har lige givet mig håb ;) Tror jeg vil lave dem på torsdag :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke særlig svært, syntes jeg. Og jegsyntes også jeg har beskrevet rimelig omfattende, så det skulle være lige til at springe ud i!
   Så, held og lykke ;-)
   Kh

   Slet
 2. uhm de ser fantastiske ud. Har også prøvet at lave dem selv for et stykke tid siden og det er jo noget helt andet end købe. Tror jeg prøver din opskrift næste gang :-) TAk

  SvarSlet
 3. Jamen altså hvor er de flotte! Elsker hjemmelavede flødeboller, sidst jeg lavede dem var med lakridsskum. Dejlig opskrift, den vil jeg da prøve næste gang. Ha en dejlig weekend Julie!

  SvarSlet