torsdag den 25. juli 2013

Iskaffe // Iced coffee


Jeg er en sucker for noget koldt at drikke når vejret er så skønt som i øjeblikket, og et lille skud koffein gør heller ikke noget, når nu dagene er lange.

Iskaffe er sagen!

I'm a sucker for something cold when the days are hot and a little shot of coffeine is also good when days are long. 
Iced Coffee is the thing!

Der findes et hav af opskrifter på iskaffe, men når jeg laver det er det med et skud afkølet espresso, en eller to kugler vanilje is og 3-4 isterninger. Blend og færdig. Bum!

There is so many recipes to find, but when i make it, i usually use one shot of cooled espresso, one og two balls of vanilla ice cream and 3-4 icecubes. Blend it and drink!

Og jeg laver det endda også to-go - hvad er der ikke at elske ved det?
And i even make it to-go - whats not to like? :-)


xx


onsdag den 24. juli 2013

Kreative projekter // Creative projects


I øjeblikket har jeg to kreative projekter kørende...

Et med patchwork og et med strik.

Hvilke kreative projekter har du gang i for tiden?



At the moment I have two creative projects going on.

One involving patchwork and one involving knitting...

Which creative projects are you working on at the moment?


xx




Jordbærtærte // Strawberry tart


I dag får I en opskrift på en jordbærtærte af den allerbedste slags.

Nyplukkede danske jordbær på blød vaniljecreme, på sprød mørdej smurt med en blanding af nougat og mørk chokolade. Mmmmhm, løber tænderne i vand?

Today I will give you a recipe on a strawberry tart made with strawberries i've picked my self, laid on a soft fluffy vanillacream, wich is gently placed on a shortcrust pastry with a mixture of nougat and dark chocolate on top. Uhm, does it just sound delicious or what?

Det vigtigste er 400 g jordbær - som er ca. en bakke // The most important is about 400 g fresh strawberries

Mørdej // Shortcrust pastry

75 g flormelis // 75 g icing sugar
2 tsk vaniljesukker // 2 teaspoos of vanillapowder
200 g mel // 200 g flour
100 g stuetempereret smør // 100 g roomtemperated butter
20 g æggeblomme // 20 g egg yolk
75 g halv nougat halv mørk chokolade // 75 g of half nougat half dark chocolate

Desuden // Furthermore
Kikærter // Chickpeas 

Hæld det hele sammen i en skål og bland med fingrene til smøret er helt findelt, saml i en kugle og læg det på køl i 30 minutter, før det rulles ud, og lægges i en 24 cm tærteform. Dæk dejen til med bagepapir og hæld kikærter ud ovenpå.
Bag ved 170 grader i ca. 20 minutter - måske lidt mere, den skal være gylden og fast.

Lad den køle af i køleskab, stadig med kikærterne på.

Når den er helt kølet af smøres bunden med nougat/chokolade.

Put all the ingredients in a bowl and mix with your fingers to the butter is completely crushed, make it a ball and put it in the fridge for 30 minutes before rolling it out, and put in a 24 cm pie dish. Cover the dough with baking paper and pour chickpeas out on top.
Bake at 170 degrees for approx. 20 minutes - maybe a little more, it should be golden and firm.

Let it cool in the refrigerator, still with chickpeas on.

When it is completely cold, chocolate/nougat is lubricated all over.

Vaniljecreme // Vanillacream

5 dl fløde // 5 dl cream
1 æg // 1 egg
4 tsk sukker // 4 teaspoons of sugar
1½ spsk majsstivelse // 1½ tablespoon of cornstarch (maizena)
3 tsk vaniljesukker // 3 teaspoons of vanillapowder

Hæld 3 dl fløde, ægget, sukker og majsstivelse i en gryde og rør rundt over svag varme indtil det tykner, så slukkes der for varmen mens man bliver ved at røre og røre. Rør indtil den er kold.
Når helt afkølet piskes de sidste 2 dl fløde til skum, og det blandes i vaniljecremen.

Vaniljecremen fordeles ud over tærtebunden og jordbærene halveres og lægges oven på cremen.

Pour 3 cups cream, egg, sugar and cornstarch in a pot and stir over low heat until it thickens, then turn off the heat while you continue to stir and stir. Stir until cold.
When completely cooled whip the past 2 dl cream into foam, and blend it with vanillacream.

Vanilla cream distributed over the crust and half the strawberries and lay them gently on top of the cream.


Velbekomme // Bon Appetite!


tirsdag den 23. juli 2013

Mere sommerferie // More summervacation

















Nyd livet mens det er der!

Enjoy life while you have it!

xx

Chili con carne


Her får i lige opskrift på en rigtig god omgang Chili Con Carne ala mig :-)

Here's a recipe on Chili Con Carne ala me...

Du skal bruge // Ingredients

2 løg // 2 onions
lidt olie eller margarine // a little oil or butter
2-4 røde chili uden sten // 2-4 red chilis without seeds
5 store fed hvidløg // 5 big cloves garlic
750 g hakket oksekød // 750 g minced beef
40 g stødt spidskommen // 40 g ground cumin
2 tsk stødt koriander // 2 teaspoons of ground coriander
2 dåser hakkede tomater // 2 cans of sliced tomatoes
1½ dåse vand // 1½ can of water
140 g tomat pure (1 stor dåse) // 140 g tomato pure
2 dåser røde bønner // 2 cans of read beans


Skær løgene og svits dem i en gryde, og tilsæt kødet og svits også det. Tilsæt presset hvidløg, skær chili i små stykker og tilsæt det, sammen med krydderier og bland. Tilsæt tomat pure og hakkede tomater, og fyld en af dåserne fra de hakkede tomater op 1½ gang, med vand, og hæld i.
Lad det stå og simre i minimum 15 minutter. Hæld bønnerne i kort før servering, så de bliver varme.

Server med ris, cremefraiche og lidt grønt på toppen.

Cut the onions and fry them in a pan and add the meat and fry that too. Add the pressed/sliced garlic, cut chili into small pieces, and add it together with the spices and mix. Add the tomato paste and diced tomatoes and fill one of the empty cans of chopped tomatoes up 1 ½ times, with water and pour in.
Let stand and simmer for at least 15 minutes. Pour the beans in just before serving, be sure they are warmed well.

Serve with rice, sour cream and a little green on top.

Velbekomme // Bon Appetit!

xx


torsdag den 18. juli 2013

Indtil nu, min sommer to-do // So far, my summer to-do





Indtil nu har jeg kun opnået 2 ud af de 10 ting på min liste, men det tegner til at blive en rigtig god sommer!

Jeg har været i vandet en hel masse gange, i hvert fald 8 gange og den ene af gangene var med hop fra vores båd! - jeg håber jeg har mange gange til gode endnu, denne sommer.

Og jeg har fundet frem til en reeet så god iskaffe, hvis jeg selv skal sige det, som jeg glæder mig til at drikke endnu mere af, og til at dele med jer :-)

Loppemarkedet er planlagt til den 24. august, og alle er velkomne! Det sker i Lyngby Parkgård - i Kongens Lyngby fra 10.00-14.00.

Jordbær selvpluk, er vidst ved at være for sent nu, så jeg tror den bliver gemt til, næste år. Jeg har dog allerede spist massevis af dejlige danske jordbær, bare ikke nogen jeg selv har plukket.

  1.  Lege ægte turist i egen by og køre rundt i en af de der hop on-hop off busser.
  2.  Bade i havet, mindst 5 gange og få rigeligt med sand mellem tæerne!
  3. Besøge Den Blå Planet.
  4. Lave og drikke mindst 5 forskellige sommer cocktails!
  5. Lave en isbar med hjemmelavet is og drys i alle varianter og invitere alle mine venner til at være med!
  6. Finde den bedste opskrift på Iskaffe - har du et bud så smid en kommentar og jeg vil afprøve den!
  7. Tage til fredags rock i Tivoli for første gang!
  8. Finde et sted hvor man selv kan plukke jordbær, så der både er til at spise med fløde og knasende sukker, men også til fryseren.
  9. Holde loppemarked, og sælge ud i alle de ting som vi ikke behøver - vi har tre kælderrum, mon ikke der skulle være noget?
  10. Lave et nyt patchwork projekt, måske en taske eller en pude til den nye sofa?


So far I can cross 2 things on my list, so i have plenty of good summer-joys to come :-) But the summer has only just begun!
  1. Act like a real tourist in my own town and driving around in one of those hop on-hop-off buses.
  2. Go for a swin in the sea, at least 5 times and get plenty of sand between my toes!
  3. Visit The Blue Planet.
  4. Make and drink at least 5 different summer cocktails!
  5. Make an ice cream parlor with homemade ice cream and sprinkle in all variants and invite all my friends to join!
  6. Find the best recipe for Iced Coffee - do you have a recipe then drop a comment and I'll try it!
  7. Go for Friday Rock in Tivoli for the first time!
  8. Find a place where you can pick strawberries yourself, so there is enough both to eat with cream and crunchy sugar, but also for the freezer.
  9. Host a flea market, and sell out of all the things that we do not need anymore - we have three basement rooms, I wonder if there shouldn't be something there to sell?
  10. Make a new patchwork project, maybe a bag or a pillow for the new sofa?


Jeg er smuttet! - ud i det danske sommerland
I'm off - out to the enjoy the lovely danish summer

xx


onsdag den 17. juli 2013

Morgenmad // Breakfast


Endnu en omgang morgenmad, denne gang er det en peach melba version, som jeg vil give jer inspiration til.
Den er rigtig lækker, og let men samtidig ligger den en god bund til en lang sommerdag.

Once and again I will show you my breakfast, and hopefully give inspiration to yours. This time it's a peach melba version.

Ingredienser // Ingredients

Skyr blandet med vanilje // Milk product such as Greek Yoghurt mixed with vanilla
Fersken // Peach
Hindbær // Raspberries
Havregryn // Oatmeal
En smulle sukker // A tiny bit of sugar


Gør som følgende // Do as followed

Rist havregryn sammen med sukker på en pande, og skær frugten i små stykker mens du lader havregrynen køle af.
Hæld yoghurt/skyr i et glas i lag, skiftevis med havregryn og frugt.
Slut af med frugt på toppen.

Toast oatmeal with sugar in a pan and cut the fruit into small pieces while you let the oatmeal cool.
Pour the yogurt in a glass in layers, together with oatmeal and fruit.
Finish with fruit on top.

Velbekomme! // Bon appetit!

xx



tirsdag den 16. juli 2013

Hindbærsnitter // Raspberry shortcrust cake


Jeg har fundet en opskrift på Hindbær snitter ovre hos Lone Landmand, som jeg bare liiiige måtte afprøve.

Jeg har serveret dem både for min farmor og i praktikken på min sidste dag, og begge steder blev de godkendt :-)

Prøv dem!

I have tried this recipe on raspberry cake. It is a danish recipe i believe, with to layers of shortcrust pastry and raspberry jam in between, topped with white icing and sprinkles.

I have served it for both my grandmother and at my last day as a intern, and it was approved by everybody :-)

You should try make them!



xx



Sommerferie






















Jeg har været en uge i sommerhus med familien. Det var så skønt.
Ferien gik ud på afslapning, sammenkomster med venner og familie, mange ture til vandet, udflugter til både Stege og Vordingborg, og en masse hygge.

Vejret var fantastisk og jeg var nok i vandet 6-7 gange fordelt på 5 dage... 
Otto viste sig også at være en vandhund.
Det var han ikke sidste år, så derfor trænede vi ham ved at bære ham ud eller bære ham og gå i vandet med ham fra badebroer, det må have givet pote, for i år gik han helt selv i og svømmede med os, vi behøvede ikke have ham i snor, han blev hele tiden ved os også selvom der kom andre hunde :-)

Nu er jeg hjemme igen, og glæder mig til at vi om halvanden måned rykker vores teltpæle op i Kongens Lyngby, for at flytte ned til Falster igen. Måske sådan for evigt, men til at starte med er det i et lejet hus, hvor vi skal afprøve om vi er blevet for meget bymennesker til at kunne bo dernede igen, eller om det er som vi håber, dejligt at komme tættere på familien igen.

I have been spending almost a week in my parents vacation house in Marielyst at Falster, it was incredible! Now I'm back in Kongens Lyngby, but not for long, because we have decided to try to move back to Falster, closer to our families. We expect to be moving in September.

xx