tirsdag den 15. oktober 2013

Life as i know it - October










I øjeblikket står den på opgaveskrivning. Jeg skal aflevere mit BA-projekt på mandag, og det er som om overspringshandling er mit mellemnavn. Jeg er helt vildt inspireret i øjeblikket og ligger vågen og tænker på alle de ting jeg skal lave når jeg har afleveret opgaven og været til eksamen. Da håber jeg bare, at jeg kan huske alle idéerne stadig...

Alle de hyggelige efterårs ting jeg husker jeg lavede med min mor da jeg var barn, har jeg taget op igen, og lavet selv. 
Græskarhoved, bladkrans og edderkoppespind med kastanjer.

Jeg har også drukket et par kopper varm kakao eller tre, og spist et par kanelsnegle. 
LCHF blev en byrde i stedet for en sjov livsstilsændring, men jeg har prøvet at holde ved, kun at spise når jeg er sulten, og det går egentlig ret fint, så helt tilbage i det gamle mønster er jeg ikke...

Naturen er på sit flotteste lige nu, og jeg nyder det sammen med Otto. Jeg har fundet uldstrømpebukserne, handsker og tørklæde frem, for det begyndt at blive ret koldt, syntes jeg. Men jeg elsker sådan de firske kinder man får, i det her vejr.

Godt efterår :-)

I'm writing my BA-project, and hopefully soon finish! I have to deliver on Monday, and i can't wait! I have so many ideas on my mind i want to try out.

Happy Autumn!
xx

fredag den 11. oktober 2013

Byd efteråret velkommen indenfor // Welcome Autumn






Måske lidt fjollet, men jeg blev ellevild da jeg fandt nogle kastanjer, og der gik ren barndom i den... 

I år er mine efterårs farver karrygul, neonpink og grå.... og sammen med farverne har jeg budt efteråret velkommen indenfor!

Hvilke farver er dit efterår, i år? :-)

This year, my autumn colours is curry yellow, neon pink and grey, what are yours?

xx

onsdag den 9. oktober 2013

Efterår










Efteråret er så smukt. 
Jeg elsker at gå rundt og snuse til mig. Det er som om luften er mere frisk, og jeg elsker at få røde kinder.

Jeg har købt græskar, sammen med min lille hjælper, og en af dagene kommer der nok noget smukt ud af dem! Indtil videre er det kun blevet til en lille græskar-dekoration, men jeg har idéer til flere...
Han var så sød, min lille hjælper, efter vi havde købt dem, spurgte jeg ham om han ville holde de små i hans klapvogn, og efter lidt tid, hvor han holdte et græskar meget stramt mellem hans hænder, spurgte han "hva' det" og pegede på dem, hvor jeg fortalte ham af det var græskar. 
Han var så stolt da vi skulle bære rundt på dem bagefter og sagde "garkar" hele tiden. 
En sød lille og stolt hjælper!

Autumn is here and i love it!


xx

onsdag den 2. oktober 2013

Vafler uden sukker og mel // Waffles without sugar and flour










Hvad med at spise vafler når du kommer hjem på sådan en lidt kold og blæsende, ruskende efterårsdag? :-)

Det gjorde jeg!

Opskriften jeg tog udgangspunkt i var fra min madbibel "LCHF - spis dig mæt og glad", men jeg lavede den lidt om, sådan den passede portionsstørrelsesmæssigt til mig.
I får den her som jeg lavede den...

2 æg
1½ spsk. kokossukker
3 store spsk. fed creme fraiche
1 tsk. vaniljepulver
2 spsk. mandelmel - lavet af mandler med skal på
1 spsk. gul husk
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel

Æggene piskes luftige og der tilsættes kokossukker og creme fraiche og piskes igen, indtil massen er ensartet. Alle de tørre ingredienser tilsættes og der piskes igen.
Tænd vaffeljernet op, og den tid det tager at varme op, svarer nogenlunde til tiden dejen skal hvile.

Der behøves ikke fedtstof på vaffeljernet fordi der er rigeligt i dejen.

Hvis ikke man er helt kulhydratforskrækket smager det viiildt godt, som i "mums filibaba" at stege nogle æbleskiver i kanel, kokossukker og lidt smør til at spise på toppen af vaflerne. Ren nydelse til mavsen!
Et æble, 2 tsk. kanel og 1 spsk. kokossukker på en varm pande med smeltet smør, steges til æbleskiverne er gyldne.


Waffles are so delcious after being outside in the cold, autumn weather.
I made some, LCHF style, and it tasted so, so, so good!

The recipe is for about the size I could go for, myself.

2 eggs
1 ½ tbsp. coconut sugar
3 large tbsp. fat sour cream
1 tsp. vanilla powder
2 tbsp. almond - made ​​of almonds with shells still on
1 tbsp. yellow husk
1 tsp. baking powder
1 tsp. cinnamon

Beat the eggs fluffy and add coconut sugar and sour cream and whisk again until the mass is homogeneous. All the dry ingredients are added and whisk now one more time.
Turn the wafflemaker on, and the time it takes to warm up, roughly equivalent to the time the dough to rest.

Does not require greasing the waffle iron because there are plenty of dough.

If you aren't completely carb frightened, you should try fry some donuts in cinnamon, coconut sugar and a little butter to eat on top of the waffles. Pure indulgence!
An apple, 2 tsp. cinnamon and 1 tbsp. coconut sugar in a hot pan with melted butter, fry till the apple slices are golden.


Velbekomme! // Bon appetit!

xx