torsdag den 28. november 2013

Life as i know it - November


November startede ud med at være rigtig travl, for mit vedkommende.
Jeg var til min endelig eksamen og kan nu kalde mig Professionsbachelor i International Hospitality Management, hvilket også har medført at jeg nu søger i lys og lygte for at finde et job hvor jeg forhåbentlig kan bruge noget af alt det jeg har lært de sidste 4 år.

I November har vejret for alvor ændret sig fra at være rigtig våd og efterårs agtigt til at blive kold og på kanten til vinteren. November har medbragt utallige lyserøde himler, og jeg har kun med linsen nået at fange et fåtal af dem.

November var også måneden hvor min Farmor og Farfar kunne fejre deres Guldbryllup - gift i 50 år! Min mor og jeg lavede sange til deres fest og på baggrund af dette blev November også måneden hvor jeg sagde til min kæreste, at hvis vi skulle nå til Guldbrylluppet, så skulle han nok også snart tage sig sammen til at fri. Der er dog endnu ikke sket noget på den front :-)

November har været surrealistisk, rar, kold, blæsende, våd, hyggelig, og livs forandrende... Men jeg er klar på jul, så December som er lige om hjørnet, kan bare komme an! Jubii!

November has been a month full of changes. I have got my diploma and can now say that I have a Bachelor in International Hospitality Management, and therefore I'm looking for a job... So far, no luck. 
November was also the month where my grandparents could celebrate their 50th year of marriage, and therefor it also became the month where I told my boyfriend that if we should ever get to our 50th year, I thought it soon would be time for him to propose :-) Nothing happened yet, though.
November has also been a month where the weather have been changing a lot, from being wet to being cold and "frosty", and there have been so many mornings and evenings with a pink sky - more than I remember ever having seen before. Sadly I have only photographed a few.
November had been strange, funny, cozy, wet, cold, surrealistic and much more, but December is definitely welcome, can't wait till it's christimas

xoxo.

tirsdag den 26. november 2013

iPhone 5s // Fall


Jeg har fået en helt exceptionel gave af min kæreste. En 2-i-1 "tillykke-med-at-du-er-færdig-med-din-bachelor"-gave og julegave.
Og den er virkelig intet mindre end fantastisk!!!

En iPhone 5s gold, som tager de mest fantastiske billeder!

Min gamle telefon og endda også mit kamera - kan slet ikke måle sig med dette vidunder...

Kameraet på min nye iPhone gløder, fordi jeg er så overvældet over hvor meget mere lækre billederne bliver, og samtidig overvældet over hvor godt den opfanger nuet uden farveforvrængelser eller andet.

Men ok, jeg har vidst sagt nok, billederne taler jo ligesom for sig selv!

My boyfriend gave me the new iPhone 5s as a combined gift for finishing my bachelor degree and early christmas, and I am overwhelmed and totally amazed by it. 
It takes the most incredibly photos, but see for yourself, there photos are taken with it :-)

xoxo.

onsdag den 6. november 2013

Flødeboller

Okay, jeg kan jo ligeså godt starte med at erkende - og jeg har sikkert sagt det før, jeg har en svaghed for ... alt, hvad der er sødt.

Og hvis der også er chokolade indblandet - så regn med mig, jeg er med! Hele vejen - all in, om man så må sige.

Så da min kæreste spurgte om vi skulle lave flødeboller sammen, så selvom jeg var træt, kunne jeg jo alligevel ikke modstå fristelsen.


Vi blev fra start enige om at det var dumt at lave en stor portion på 30 flødeboller, for igen - erkendelse - vi vidste jo godt, at så ville vi også spise 30 flødeboller... I stedet lavede vi opskriften om til 8 flødeboller, og det er nok det mindste man kan lave, for at det hele kommer til at fungere...

Vi tog udgangspunkt i denne opskrift, men i får her opskriften på hvordan vi lavede dem, hvis nu i også kun vil lave 8 styks'.

80 g. sukker
27 g. vand
40 g past. æggehvider
150 g. chokolade
Lidt marcipan eller kiks, vafler, nøddemarengs - du bestemmer - til bund

Vi brugte marcipan - hvis du også gør det, så start med at skære otte skiver, vel ca. i 5-8 mm tykkelse, og tryk den lidt ud, og form så de er runde. Bag dem i forvarmet ovn i 5-8 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af på rist mens du går videre med resten.

Sukkeret og vandet kommes i gryde og koges op, når alt sukkeret er smeltet skal det koge i 2 minutter og så af.

Æggehviderne piskes let stive og sukkerlagen tilsættes langsomt. Herefter skal der piskes i ca. 15 minutter og skummet skal blive så stift at selvom man bevæger skålen - sågar på hovedet, så rør skummet sig ikke.

Sæt bundene på en bageplade med bagepapir, igen, og put skummet i en sprøjtepose med tyl og sprøjt skummet ud på de 8 bunde.
Bag bundene med skummet på i ovnen, forvarmet 180 grader, i 5-8 minutter. Man må gerne lige ane at de bliver gyldne, men endelig ikke brune.

Lad dem køle af mens du smelter chokoladen.

I alle flødebolleopskrifter jeg nogensinde har set, er det altid alt for lidt chokolade der angives, men her skriver jeg nøjagtig hvad jeg har brugt.

Jeg putter også lidt olie, ca. 2 teskeer, i chokoladen når den er smeltet, for så er det lidt nemmere at komme chokoladen på, men jeg ved ikke om det gør noget for tempereringen af chokolade - jeg er dog lidt ligeglad for jeg kan alligevel ikke finde helt ud af det der tempererings-halløj.

Når chokoladen er smeltet og klar sætter jeg en flødebolle af gangen, på en gaffel som jeg holder hen over min skål med chokolade, og bruger med den anden hånd en ske, til at hælde chokoladen hen over flødebollen. På den måde behøves jeg ikke smelte ekstra meget chokolade for at kunne dyppe flødebollen helt ned.
Når chokoladen dækker over hele flødebollen, kører jeg ligeså stille gaflen hen over skålens kant, sådan at overskydende chokolade bliver i skålen, og sætter flødebollen på bagepapir til tørring.

Jeg syntes personligt at flødebollen skal være helt kold, så de ryger i køleskabet når jeg har lavet dem alle, og så går det også lidt hurtigere før man kan spise dem ;-)

Prøv dem, det er slet ikke så svært, og det smager fantastisk!A recipe for "flødeboller" - which is like chocolate covered marshmellow - but more fluffy, on marzipan.
Very delicious! Try google translate or find the original recipe here.


xoxo. Julie

fredag den 1. november 2013

Chokoladesmørepålæg // Chocolate butter


Lykken er... chokoladesmørepålæg

Chokolade er nok min favorit... af alle former for mad-nydelse
Til morgenmad, til mellemmåltid, til snack, dessert eller natmad - det lige meget, bare hit med noget chokolade.

Når så chokolade bliver blandet med smør, fløde og hasselnødder, så når man noget nær himmelen!
Ren og skær spiselig lykke på glas.

Hvis du også trænger til lidt hjemmelavet lykke på glas, så prøv denne opskrift.


I have made my own chocolate butter, and honestly, it is heaven in a jar.
If you could use a little homemade heaven on a jar, too, try this recipe.
Try the google translate if you don't understand danish :-)

xx